Как да си направим наргиле с плодове

Ооообожаваме наргиле с чашка от плодове. От една страна, използвайки плодове вместо чашката на наргиле засилваш вкуса на наргилето с още страхотен плодов аромат. От друга страна, това е перфектно решение, когато те сполети злата участ да ти се счупи чашката и да нямаш друга, резервна.

Затова тук ще ти покажем как да го направиш стъпка по стъпка. Изборът на плодове е безкраен – може да направиш чашката от портокал, ябълка, мандарина, лимон, ананас, праскова, пъпеш или друг любим твърд плод, който е подходящ за „чашка“. Нашите най-любими, определено са ябълка и портокал. Ето и какво да направиш, стъпка по стъпка.

  1. Освен избрания от теб плод ще ти трябват и: нож за рязана и лъжичка за издълбаване.
  2. Отрежи около ¼ от горната част на плода, нещо като „шапчицата“.
  3. Издълбай с лъжичката вътрешната част на плода, премахни също семената и пулпата. Издълбай плода в зависимост от това, колко тютюн ще сложиш в него. За по-малка доза тютюн издълбай мъничко.
  4. Остави стабилни „стените“ на плода – не издълбавай до самата кора. Ако използваш ябълка например, остави около 1-2см. от вътрешността на плода около кората, за да направиш чашката стабилна. Важно е плодът върху наргилето да е достатъчно стабилен.
  5. Използвайки ножче, издълбай малка дупка в дъното на чашката голяма колкото малкия ти пръст. J Целта е да закрепим плода за наргилето.
  6. Постави готовата плодова чашка върху наргилето и я напълни с тютюн за наргиле.
  7. Покрий с фолио и направи малки дупчици върху него.
  8. Постави запалените въглените за наргиле върху готовата чашка.
  9. Възможно е да ти трябват повече въглени от обикновено, за да подпалиш плодовото наргиле (това е заради соковете от плода).
  10. Събери компанията и се насладете на ароматите.

А за да не ти се налага да изпадаш в критични ситуации, подсигури се със силиконова глава за наргиле от ТУК. Гарантирано – няма как да бутнеш наргилето и тя да се счупи 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Затвори

Nargileto.bg

Онлайн магазин за наргилета

Затвори

Вход

Затвори

Количка (0)

Количката е празна! Няма нямерени продукти в количката ви.

Nargileto.bg

Онлайн магазин за наргилетаCurrency


БългарскиEnglish
error: Content is protected !!